Easy Living: 9. paev, Petrified Forest ja Arches Park

29 July 2005

9. paev, Petrified Forest ja Arches Park

Petrified forest ehk siis kivistunud mets. kujutab see endast tuhandeid (voi isegi miljoneid) aastaid tagasi ara kivistunud puutyvesid. kaugelt naevad valja nagu puu aga lahedalt on varvilised ja kivist. naiteks voib see tekkida peale vulkaanipurset mahamurdunud ja tuha alla jaanud puudest. iseenesest ilus vaadata, kuigi metsaks seda nimetada on kyll liiast. tegelikkuses on see siin seal laialiolevad kivist puutyvede tykid ja kiviklibu. ja kord on seal range, yhtegi kivi pargist valja viia ei tohi, monikord otsitakse isegi varavas autosid labi. ja igal pool on 911 telefonid ka yleval, et kohe kui naed kedagi kivi varastamas, saad helistada ja sellest teada anda. samas on loomulikult pargi varava taga myygipunkid, kus void poolemeetrise puutyve ca 7000$ eest omastada. ja muidugi suveniiripoed kust saab lihvitud kivitykke osta.
ohtuks joudsime Utah'sse Arches parki. seal on ohukesed seinte moodi kaljud ja kaljudest varavad voi kaared. tegelikult soitsime ja vaatasime selle suht kiiresti labi, ainuke pikk peatus oli kui koik otsustasid ette votta u 5 km-se matka Delicate Arch'i, mis on ka osariigi symbol, juurde. mina viilisin sellest ja jain koeraga bussi valvama. matk oli olnud paris hull, sest esimene pool sinna kaare juurde oli ainult vastumage ja paike ka veel paistis. kuuldavasti osa seltskonnast oli ropendanud terve tee. ja kaar oli nagu kaar muiste, oli neid juba ennegi nahtud. igatahes kui nad tagasi joudsid, oli oues juba pime.
ja telkimiskoha leidmisega meil ka see ohtu ei vedanud, kl oli u 12, kui me lopuks mingi koha leidsime ja pimedas telki pystitasime. onneks olime me sellel alal juba proffid.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home