Easy Living: 3. paev, San Francisco

23 July 2005

3. paev, San Francisco

Jarjekordne varajane aratus, sest kl 12ks olid meil piletid Alcatrazile broneeritud ja San Francisconi ikka oli veel moned tunnid soita. Tegelikult jai meil isegi natuke veel enne praami aega linnas kolamiseks. Praami peale minnes selgus, et koeri ei tohi kaasas olla, me siis koik tegime katet kotile kus kuts sees oli, autosse ju ka selle palavaga ei saa vaest looma jatta. Konspiratsioon laks onneks ja kuts sai ise ka aru et kaval on kotis mitte rabeleda ja haukuda.
Alcatraz oli iseenesest paris huvitav, aga tavaliselt kuskilt filmist vaadates tundub koik ikka veel agedam. Sai saarel ringi kolada ja vanglas sees oli minul korvaklappide ja pleieriga ekskursioon, jalutad ringi mooda vanglat ja korvaklappidest kuuled, et mis ja kus toimus. Nii ei olnud igatahes nagu The Rock filmis, et koik kongid tehakse lahti ja pannakse inimesed sisse luku taha, et saaks teada, et mis tunne on. Enamus konge seisavad koik lukus, monda sai sisse ka minna ja tegelikult see oli ikka paris masendav ja klaustrofoobiline. Yhes sellises u meeter korda paar kongis aastaid veeta… samas kartsad olid palju puhtamad ja ruumikamad, aga seal jalle oli mingi tuuletombuse probleem. Muidugi oli ara margitud Al Capone’i kong, aga parast selgus, et ega nad ikka vaga tapselt ei tea ka kus see asus. Raagiti veel pogenemiskatsetest, millest vahemalt yks loppes vangide saarelt paasemisega, samas jalle keegi ei tea kas nad ikka paasesid voi uppusid ara. Igatahes need tyybid on siiamaani Ameerikas tagaotsitavad.
Yllatus oli see, et vangla aastatel elas seal saarel ju ka kogu personal oma peredega, nagu vaike linn, koolid, poed ja diskosaal :). Ja olla vaga turvaline elu olnud, uksi vaevalt seal keegi lukku pani.
Edasi laks reis sekvoia pargi poole, vahepeal tegime veel peatuse kuskil ookeani aares, et siis oleks koik ikka jalgupidi Vaikses ookeanis ara kainud. Oli jalle vaja jalad marjaks ja liivaseks teha. Liiv, muide, oli tumehalli varvi.
Ja ohtul telkimine sekvoiapargis, minu esimene oo telgis, kyljealune kova ja paha, padi kova ja magamiskott liiga palav :).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home