Easy Living: Uhhuu Houdini

01 November 2006

Uhhuu Houdini

Key West on taiesti arevil, kohalik Houdini sai oma elutrikiga hakkama. tegelikult on taitsa tosine lugu, vahemalt siiani pole veel avastatud, et tegu oleks naljaga olnud.
iga ohtu on siin Mallory platsi peal Sunset Celebration, no igasugu kohalikud veiderdajad etlevad ja kasitoolised myyvad kunsti ja inimesed plaksutavad kui paike looja laheb.
niisiis yhe etleja, Michael Patricu, tavaline number on ennast hullusargi sisse kettidega kinni siduda, ennast lasta jalgupidi rippuma tommata ja siis sealt sargist ja kettidest valja vingerdada. aga eile tal yldse seda kolmjalga enda riputamiseks ei olnudki. puges oma sarki, lasi ketid kinni tommata ja hyppas yle kai aare vette. Mallory plats on nimelt mere aares ja seal peatuvad ka suured kruiisilaevad. kui ta oli juba vee alla moneks minutiks jaanud, kysisid paar inimest ymberkaudsete kohalike kaest, et kas see on tal tavaline trikk niimoodi vette hypata. mille peale hyppasid vette ka paar korvalolevat kaubitsejat, sest ilmselgelt polnud see mingi tavaline trikk. otsingud jaid tulemuseta, pole ka imestada, sest vesi on seal yle 10 meetri sygav, hoovus on tugev ning hakkas juba hamarduma. ja teadagi, et ilma ujumisprillita vee all silm suurt ei seleta. selle aja peale oli juba ka 911 helistatud, kohale saabusid tuukrid, politsei ja helikopter. tuukrid otsisid meest yle kahe tunni aga tulemusteta.
enne vette hyppamist oli ta veel kysinud pealtvaatajatelt, et kas nad ikka teavad, et eile oli Houdini 80. surmaaastapaev. yldlevinud legendi kohaselt ju Houdini uppus trikki tehes, kuna ei saanud vee all kettidest piisavalt kiiresti valja, tegelikult suri palju proosalisemalt pimesoolepoletikku. nii et mine siis vota kinni, kas meie kohalik Houdini tegi enesetapu, oli see tooonnetus voi hoopis onnestunud trikk. lehes igatahes kirjutati, et ta olla just LAst tagasi tulnud, kohtunud seal teiste mustkuntsnikega ja olnud muidu vaga inspireeritud uusi asju tegema ja isegi LAsse kolima. akki oligi see tema suurejooneline haihtumine. pealtnagijate ytluste kohaselt olla tal eile ketid kuidagi teistmoodi ymber olnud ja samuti ei olnud tal kaasas koera, kes muidu igal ohtul kaasas on. tana kuulsin veel kuulujuttu, et olla nahtud lahedal oleval rannal yhte meest sukeldumisvarustuses veest valja tulemas. aga noh.. sellise jutu voib enda huvitavaks tegemiseks igayks valja moelda. veel spekuleeritakse, et kui ta toepoolest uppus, siis on hoovus ta juba kaugele minema kandnud. sukeldumisspetsialistid jalle vaidavad, et selliseid kette ei kanna hoovus kuskile, lahed nagu pomm pohja. iseenesest paris huvitav, et kuidas see trikk tal planeeritud vois olla, et vajud pohja, samal ajal proovid kostyymist valja saada, samal ajal survestad korvu ja siis veel pead seal pimedas sogases vees kuidagi kobamisi ohuballoonid ylesse leidma. tegelikult ju vaga lihtne yks veikene viga teha ja ara uppuda. aga akki keegi aitas teda vee all? kui ta nyyd toesti elusalt peaks valja ilmuma, siis igatahes on tal kovasti pahandust kaelas.
aa ja tana yks sober luges mul toojuures lehte ja ytles, et ta hommikul oma paadist vaatas, et mingi suur ja hall asi ujub vees aga kuna vihma ilgelt sadas, siis ta ei ei viitsinud uurima minna. see vois muidugi mingi tavaline vigri olla aga samas mine tea. oleks ta sellest kadumisest teadnud, oleks ta halli asja kindlalt torkima lainud.
akki siis on homme uusi uudiseid.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

http://www.keysnews.com
While Keys residents and tourists wondered and worried about Michael Patrick's whereabouts after he jumped off Mallory Pier in a straitjacket Halloween night, he was checking into a Key West bed and breakfast with his girlfriend and his dog, police say. Today Patrick remains in custody and was arrested and charged with culpable negligence for his Houdini hoax.

Patrick was surprised to see the police and asked how they had found him so quickly. He had planned to hold a press conference to reveal his stunt but detectives already found him.

Jäi ikka ellu, hurraaa!

02 November, 2006 07:08  
Blogger Helen said...

no naed, ongi siis asi lahendatud. tuleb vaid veel kinni maksta enda otsimiskulud. kui keegi teda muidugi moraalse kahju tekitamise eest hoopis kohtusse ei kaeba. tegelikult pani ta oma kadumistrikiga ju ka teised inimesed ohtu, need kes teda vette otsima hyppasid.

02 November, 2006 08:04  
Blogger Helen said...

ostsin lehe.
Michael Patrick istub praegu vanglas 50,000$ kautsjoni vastu, syydistatuna kuritahtlikus hooletuses, mille maksimumkaristus on kuni 60 paeva. politsei pressiteate kohaselt on otsimiskulud 25,000$ ja ilmselt need noutakse talt valja. mees oli tunnistanud, et ta oli teadlik, et ta seab teised inimesed ohtu ja oli oodanud, et ta arreteeritakse. lisaks kahele tanavaartistile, olid teda enne sukeldujate saabumist paastma hypanud ka tavalised politsei tanavapatrullijad.
politsei leidis ta eile yles hotelli ette pargitud auto jargi.
kuna politsei kuulutas selle platsi crime scene'iks, pidid ka teised esinejad ja kaupmehed oma tegutsemise sellel ohtul varem lopetada, mille tulemuseks muidugi rahaline kahju ja nyyd kaalub valjakut haldav yhing talle ka permanentse esinemiskeelu andmist.

02 November, 2006 09:36  
Blogger luize said...

naljategemine on ameerikas ikka kallis lõbu.
samas, kõvem naljamees peab alati ka sellise sündmuse käiguga arvestama.

02 November, 2006 13:51  

Post a Comment

<< Home